lørdag 6. september 2014

Kjøkken
Kjøkkenet er fremdeles under arbeid, men tek til å materialisere seg!
Det har vore ei utfordring at badet ligg over kjøkkenet, og røra for vatn og avløp må derfor gå gjennom kjøkkenet. Dei gamle røra frå 70-talet har vore veldig synlege i rommet, og svære avløpsrør i plast er ikkje av det mest sjarmerande! Det var derfor nødvendig med nytt røropplegg.
Rørleggarane la seg i selen for å få «dagens krav» og «gammalt og skakt» til å gå i hop. Røra blei samla i eitt hjørne, og behendig plasserte mellom takbjelkar og golvbjelkar. Ei relativt beskjeden innkassing vil no dekke det heile. I same sjakta vil det bli plass til ein del av det elektriske som må gå mellom etasjane, og eg er veldig fornøgd med løysinga.

                


Eitt av dei store dilemma har vore om den gamle kjøkkeninnreiinga skulle behaldast. Eg valde til slutt å bruke overskapa, men har demontert den plassbygde kjøkkenbenken. Nye underskap er komne på plass, og det blir ein arbeidsplass som fungerer godt, men eg kjenner at det ikkje stemmer 100%…
Den gamle benken er imidlertid lagra i kjellaren, så det er slett ikkje umulig at han blir sett opp igjen på eit tidspunkt. Det er ikkje tvil om at den gamle benken kler kjøkkenet best!

Er i tenkeboksen når det gjeld fargane i rommet. Som vanleg tar eg utgangspunkt i det som har vore tidlegare, og  det er nok fargar å velge i:


               

Veggane kjem nok til å bli mala i ein variant av varmgult, eg likar den fargen som er på tømmerveggen allereie. Det er dessutan ein god farge på eit nordvendt rom med lite sollys.
Dei gamle skapdørene har vore grå for lenge sidan, men har i dag ein litt spesiell blåturkis farge. Ein litt «sær» farge, men skapdørene har vore slik i fleire tiår og for meg er det det særeigne som skaper sjarmen, så slik skal dørene få vere :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du er velkommen til å legge inn kommentar på innlegget! Kommentaren må godkjennast, og vil derfor ikkje vise på bloggen med ein gong.

Prøv denne framgangsmåten om du ikkje har blogg sjølv:

1. Skriv kommentaren din i det kvite feltet
2. Velg «anonym» i feltet «Kommenter som:»
3. Publiser tilbakemeldinga di. Du vil først få meldinga opp som førehandsvisning.
4. Du må så hake av for å bevise at du ikkje er ein robot :-)
5. Kommentaren din vil så ligge på vent til eg har publisert han, så det vil ta litt tid.