lørdag 13. desember 2014

Lekkasje! Men aldri så gale at det ikkje er godt for noko…

Ser ut for at sot og tjøre er det som skal «forfølge» meg gjennom dette projektet! Etter å ha gnukka og gnidd på fleire tømmerveggar for å få bort gamle spor av sot som har rent nedover, er førebels siste kapittel i saka: lekkasje frå skorsteinen, og nye sot-striper frå tak til golv. Til overmål gjennom to etasjar. Så her er det ikkje anna å gjere enn å førebu seg på mange nye timar med skuring og pussing.
Eg bør vel få reparert lekkasjen også…
Akk.

 Lekkasje er ikkje av det gode. Det lek inn langs pipa og nedover i loftstrappa, og endar i sot-dammar i og under trappa.

Men, som kjent, aldri så gale at det ikkje er godt for noko. I samband med lekkasjen blei det ein tur opp på det mørkaste mørkeloftet. Og kva dukka det opp der? Gamle skattar i form av ein barnesko og ein nydelig sydd prøvelapp! Alder og kven som har eigd dette er så langt ukjent, men gøy å finne slike ting!


Ein godt brukt barnesko

Prøvelappen var pensum på tidlegare tiders husmorskule. Studerer du han ser du ulike broderi-teknikkar, faldar, feste av knappar og hemper mm. Nokon har gjort seg flid her!

Sjekk stinga rundt hektene. Dette er for dei tålmodige. Men fint er det!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du er velkommen til å legge inn kommentar på innlegget! Kommentaren må godkjennast, og vil derfor ikkje vise på bloggen med ein gong.

Prøv denne framgangsmåten om du ikkje har blogg sjølv:

1. Skriv kommentaren din i det kvite feltet
2. Velg «anonym» i feltet «Kommenter som:»
3. Publiser tilbakemeldinga di. Du vil først få meldinga opp som førehandsvisning.
4. Du må så hake av for å bevise at du ikkje er ein robot :-)
5. Kommentaren din vil så ligge på vent til eg har publisert han, så det vil ta litt tid.