torsdag 20. november 2014

Tapet-variasjonar

Eg  har hatt ei lita oppdagings-ferd på eitt av soveromma. Det er artig å bla i gamle tapetlag, og få eit innblikk i interiørmotane frå forgangne tider! Det er mykje særdeles mørke fargar i huset, og ikkje minst spesielle fargekombinasjonar, sett med dagens auge.


Det er seks lag med tapet på veggane i dette rommet. Det inste tapeten er heilt lys med mønster danna av raude, vassrette striper. Deretter kjem ein kraftig gulgrøn tapet med mykje mønster.


Tredje tapetlaget er ein fin fugletapet i sartare fargar (favoritten for meg!), før det har vore tapetsert med ein mørk brun tapet i art deco-stil.
Den neste er  gulbeige med sirkelmønster, og ytst ein heilt lys grårosa tapet med border i loddrette striper. Dette skulle utgjere om lag 100 års tapet-historie!
Etter kvart er planen å skrape fram dei tilsvarande malingslaga på listverk og dører. Det skal bli interessant å sjå dei ulike kombinasjonane!

Og etter kvart kjem også det store spørsmålet: Kva slags tapet skal eg velge når rommet skal settast i stand??Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du er velkommen til å legge inn kommentar på innlegget! Kommentaren må godkjennast, og vil derfor ikkje vise på bloggen med ein gong.

Prøv denne framgangsmåten om du ikkje har blogg sjølv:

1. Skriv kommentaren din i det kvite feltet
2. Velg «anonym» i feltet «Kommenter som:»
3. Publiser tilbakemeldinga di. Du vil først få meldinga opp som førehandsvisning.
4. Du må så hake av for å bevise at du ikkje er ein robot :-)
5. Kommentaren din vil så ligge på vent til eg har publisert han, så det vil ta litt tid.