søndag 20. desember 2015

Jula nærmar seg

Nissegjengen er klar!


Eg har sans for den norske fjøsnissen.
Hjelpsam, men med klare forventningar om god mat og god drikke på julaftan til gjengjeld.

For den som måtte vere i beit for kva som skal serverast i julehøgtida, har frøken Schønberg følgjande forslag i si kokebok frå 1919:

Julafta:
Avkokt torsk, ribbenstek og risengrynsgrøt

Juledag:
Grønkaal med forlorne egg, fiskepudding, fuglestek, bakkels og frukt.

Andre juledag:
Makaronigratin, oksefilet med potetespuré og plumpudding.

Nissane blei sikkert fornøgde med restemat frå ein slik meny :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du er velkommen til å legge inn kommentar på innlegget! Kommentaren må godkjennast, og vil derfor ikkje vise på bloggen med ein gong.

Prøv denne framgangsmåten om du ikkje har blogg sjølv:

1. Skriv kommentaren din i det kvite feltet
2. Velg «anonym» i feltet «Kommenter som:»
3. Publiser tilbakemeldinga di. Du vil først få meldinga opp som førehandsvisning.
4. Du må så hake av for å bevise at du ikkje er ein robot :-)
5. Kommentaren din vil så ligge på vent til eg har publisert han, så det vil ta litt tid.