Nissegjengen er klar!
Eg har sans for den norske fjøsnissen.
Hjelpsam, men med klare forventningar om god mat og god drikke på julaftan til gjengjeld.
For den som måtte vere i beit for kva som skal serverast i julehøgtida, har frøken Schønberg følgjande forslag i si kokebok frå 1919:
Julafta:
Avkokt torsk, ribbenstek og risengrynsgrøt
Juledag:
Grønkaal med forlorne egg, fiskepudding, fuglestek, bakkels og frukt.
Andre juledag:
Makaronigratin, oksefilet med potetespuré og plumpudding.
Nissane blei sikkert fornøgde med restemat frå ein slik meny :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Du er velkommen til å legge inn kommentar på innlegget! Kommentaren må godkjennast, og vil derfor ikkje vise på bloggen med ein gong.
Prøv denne framgangsmåten om du ikkje har blogg sjølv:
1. Skriv kommentaren din i det kvite feltet
2. Velg «anonym» i feltet «Kommenter som:»
3. Publiser tilbakemeldinga di. Du vil først få meldinga opp som førehandsvisning.
4. Du må så hake av for å bevise at du ikkje er ein robot :-)
5. Kommentaren din vil så ligge på vent til eg har publisert han, så det vil ta litt tid.