mandag 6. juli 2015

Lys og varme


Elektrikaren har gjort jobben, og lysbrytarar og kontaktar er no på plass i alle rom i den eine enden av huset.

Alle lysbrytarar er kopiar av den gammaldagse vribrytaren, medan stikkontaktane er ei blanding av nye kontaktar og kopiar av gamle. Brytarane er kjøpte hos bygningsvernbutikken Molo AS i Oslo, snopebutikken for oss som er gamlehus-entusiastar!


På badet er det brukt kontaktar frå Schneider sin Renova-serie. Desse produkta skaffar elektrikaren. Sidan badet er nybygd kunne også delar av det elektriske opplegget byggast inn.


Eg syns imidlertid Renova-kontaktane vart klumpete i utanpåliggande utgave. Derfor er det elles i huset brukt heilt vanlege moderne kontaktar der desse er monterte langs golvlistene, medan kontaktar på meir synlege plassar er av den gammaldagse, runde typen.
Elektrikaren sukka litt over at dei gammaldagse produkta var plundrete å få monterte, med mindre plass innvendig enn i moderne utgåver. Men monteringa gikk greit.


Her og der har detaljar av det opphavelege elektriske opplegget har fått stå, for å illustrere korleis det i si tid såg ut. Kjekt å ha enkelte unike innslag i interiøret :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du er velkommen til å legge inn kommentar på innlegget! Kommentaren må godkjennast, og vil derfor ikkje vise på bloggen med ein gong.

Prøv denne framgangsmåten om du ikkje har blogg sjølv:

1. Skriv kommentaren din i det kvite feltet
2. Velg «anonym» i feltet «Kommenter som:»
3. Publiser tilbakemeldinga di. Du vil først få meldinga opp som førehandsvisning.
4. Du må så hake av for å bevise at du ikkje er ein robot :-)
5. Kommentaren din vil så ligge på vent til eg har publisert han, så det vil ta litt tid.