søndag 14. juni 2015

Kvifor ikkje

kjøpe ein heil ladning med lampar, i staden for berre eit par stykke??

Var innom Finn.no for å sjå om eg kunne finne aktuelle lampar, og kom over ein annonse med MANGE lampar til sals. Det viste seg at den hyggelige seljaren berre ville selje alt samla. Då blei det alt eller ingenting. Så sjølv om eg eigentleg berre var interessert i to av lysekronene, så gjett kven som enda opp med å kjøpe tre kroner og ein haug med lampettar…

No ventar eit arbeid med å få bort støv og vaske prisme.  Punkt nummer ein blir å finne ut om leidningane må skiftast. I tilfelle kan det jo bli ei stund før eg får lys i huset :-)

Lampane kjem frå ein «kondisjonert» villa i Bergen. Dei er ikkje veldig gamle, men lysekronene er av den typen eg ønskjer meg i Sarahuset. Det finns sjølvsagt veldig mykje fint å få kjøpt i fransk/shabby chic stil, som også kunne blitt lekkert. Men eg syns det er meir spennande å prøve å finne interiørdetaljar som faktisk kunne ha vore i huset på oldemor Sara si tid.

Etter kvart vil eg nok ha diverse lampar til overs, hehe. Skrotnisse fornektar seg ikkje, nei!

Assortert utval

3 kommentarer:

 1. Anonym22:30

  Flere enn meg som "samler" på lamper ser jeg. Godt vi er flere. Har vel en 20-25 gamle lamper på loftet som venter på at jeg endelig skal få ferdig et rom til som de kan få plass i. Når man har 100 år gammelt hus på 4 etasjer tar det tid og når man i tillegg arver os kjøper seg hauger med gamle møbler som vil passe perfekt her eller der blir jo fort logistikken en utfordring også. Det var flotte lamper du hadde fått kjøpt og du får nok bruk for dem alle etter hvert. Bare å ta tida til hjelp. :-)
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
  Svar
  1. Heilt til å kjenne seg igjen i :-) Lykke til med prosjektet ditt! Ein må bruke den tida ein treng, så blir resultatet veldig bra.

   Slett
 2. Anonym22:29

  Må vel legge til at vi har bodd 15 år i huset og at omtrent 2,5 rom er ferdig, i tillegg til gangene som bare skal skrapes og males. De tar vi til sist siden alt av materialer og møbler skal bæres gjennom gangene med fare for hakk og slikt. Er egentlig glad vi har jobbet så sakte for det dukker stadig opp bedre løsninger når vi bare tenker på saken lenge nok. Før hadde vi planer om å slå sammen to rom for å flytte doen inn på badet, men nå ser vi jo at vi klarer oss utmerket med do i et eget rom. :-)
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett

Du er velkommen til å legge inn kommentar på innlegget! Kommentaren må godkjennast, og vil derfor ikkje vise på bloggen med ein gong.

Prøv denne framgangsmåten om du ikkje har blogg sjølv:

1. Skriv kommentaren din i det kvite feltet
2. Velg «anonym» i feltet «Kommenter som:»
3. Publiser tilbakemeldinga di. Du vil først få meldinga opp som førehandsvisning.
4. Du må så hake av for å bevise at du ikkje er ein robot :-)
5. Kommentaren din vil så ligge på vent til eg har publisert han, så det vil ta litt tid.