mandag 5. januar 2015

Sarahuset

Sarahuset er eit hus med mange sveitser-trekk. Huset har symmetrisk grunnplan, dette var typisk for den tidlege sveitser-perioden. Glasveranda, stort sadeltak, relativt store takutstikk og høge krysspostvindu er også karakteristisk «sveitser». Like eins bruk av ulike fargar utvendig for å understreke detaljane i fasaden. Sarahuset har vore kvitt i mange tiår, men dei gamle bileta viser at huset har vore lyst med mørkare lister og dekor.
Huset er imidlertid ikkje så dekorert utvendig som veldig mange sveitserhus er. Det manglar den detaljrikdomen som er typisk for perioden, i form av lauvsag-utskjeringar i gavlane, rikt utskore listverk og farga eller mønstra glas i veranda og dører.
Sarahuset har veldig harmoniske proporsjonar, og eg får ofte høyre at det er eit fint hus. Det er eg samd i. Kven som stod for utforminga av huset veit eg ikkje, men vedkomande har gjort ein god jobb!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du er velkommen til å legge inn kommentar på innlegget! Kommentaren må godkjennast, og vil derfor ikkje vise på bloggen med ein gong.

Prøv denne framgangsmåten om du ikkje har blogg sjølv:

1. Skriv kommentaren din i det kvite feltet
2. Velg «anonym» i feltet «Kommenter som:»
3. Publiser tilbakemeldinga di. Du vil først få meldinga opp som førehandsvisning.
4. Du må så hake av for å bevise at du ikkje er ein robot :-)
5. Kommentaren din vil så ligge på vent til eg har publisert han, så det vil ta litt tid.