tirsdag 12. august 2014

Skattejakt II

Gode fagfolk er gull verd!

I Sarahuset har dei fleste roma hatt vedomn, og dermed brannmur. Brannmurane er i dag nokså anonyme, med einsfarga, mala overflate. Murane er innramma av ei profilert list i same farge som murflata.
Vi amatørar såg ingen teikn på at brannmurane opphaveleg kunne vere dekorerte. Før ein kyndig malarmeister kika på dei, og raskt konstaterte at i alle fall to av murane har dekor under fleire nyare malingslag :-) Fantastisk!

Prega stripe i muren – ein klar indikasjon på underliggande dekor

I det siste har det vore jobba med å avdekke dekoren. Og etter forsiktig skraping og bruk av malingsfjernar, viser det seg at murane har hatt ei mørk bord litt innanfor ytterkanten, og ornament i hjørna oppe. I tillegg har dei profilerte listene rundt muren hatt fleire fargar.

No skal murane førast tilbake til dei fargane og mønstra dei har hatt tidlegare, og eg gler meg stort til å sjå resultatet!

Detektivarbeidet har vore utført av særs dyktige malarmeister Kjell Arne Årseth, og han skal også rekonstruere dekoren. Årseth si heimeside finn de her:

Ein del av ornamentet er skrapa fram, i mørk maling på grågrøn botnIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du er velkommen til å legge inn kommentar på innlegget! Kommentaren må godkjennast, og vil derfor ikkje vise på bloggen med ein gong.

Prøv denne framgangsmåten om du ikkje har blogg sjølv:

1. Skriv kommentaren din i det kvite feltet
2. Velg «anonym» i feltet «Kommenter som:»
3. Publiser tilbakemeldinga di. Du vil først få meldinga opp som førehandsvisning.
4. Du må så hake av for å bevise at du ikkje er ein robot :-)
5. Kommentaren din vil så ligge på vent til eg har publisert han, så det vil ta litt tid.